VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

Je hebt nodig: een afvoer en een geaard stopcontact. De Upfall Shower gebruikt slechts 175 watt per uur! Een douche nemen van 20 minuten kost dus ongeveer 60 watt.

Twijfels? Bij vragen kunt je ons altijd contacten!

Nee, zeker niet zelfs! Het water wat uit de douchekop komt is gefilterd. Deze filter houd al het grof vuil tegen. Vervolgens komt het lang een UV lamp die alle bacteriën dood. Daarnaast wordt het water continu gemengd met schoon warm water. Het water uit de Upfall Shower is zelfs schoner dan het water uit menig kraan!

Tijdens het vullen van de Upfall Shower kun je het geluid horen wat vergelijkbaar is met het vullen van een bad. Tijdens het gebruik hoor je geen pomp. Na het douchen zal het systeem leeglopen, wat ook hoorbaar is.

Jazeker, geen probleem! Het liefst wel een biologische shampoo en het gebruik met mate. Wij adviseren de producten van Naturebox (te koop bij de Kruidvat en Albert Heijn).

Ja, dat kan. De Upfall Shower zuigt het water via een filter het reservoir in. Haren blijven aan deze filter vastzitten. Wanneer je stopt met douchen spoelt het aanwezige water in omgekeerde richting het systeem in. Haren en vuil laten dan vervolgens los en spoelen direct het riool in.

Gedeeltelijk. Je kunt de thermostaat knop van de handdouche op koud zetten voordat je de Upfall Shower aan zet. De Upfall Shower vult zich namelijk met de ingestelde watertemperatuur op de thermostaatkraan. De eerste minuut is altijd koud, omdat de Upfall Shower altijd moet ‘opwarmen’. Zet direct na het starten de temperatuur zo laag mogelijk. Het zal dan een tijdje duren voordat het water warmer gaat worden. Dit is lang genoeg om bijvoorbeeld even kort, koud te douchen.

Het frame van de Upfall Shower is 240cm hoog. Echter kun je het frame zo hoog maken al je zelf wilt. Als je badkamer bijvoorbeeld 220cm is, is het een optie om het frame af te zagen.

Indien je de filter grondig wilt reinigen kun je het gaas verwijderen uit de houder. Dit is eenvoudig te doen met een speld. 

 

Dit kan gebeuren, hierbij is er een vuilophoping ontstaan in de sifon. In deze video wordt er uitgelegd hoe dit probleem valt op te lossen.

Het kan voorkomen dat de douchekop uitloopjes verstopt zijn. Dit valt op te lossen door tijdens of na het douchen voorzichtig met een trekker/wisser over de nopjes te strijken. Zo verdwijnt het eventuele vuil uit de douchekop.

Het kan voorkomen dat er geen water uit de douchekop komt terwijl de display aangeeft dat het systeem werkt. Bekijk deze video waarin wordt uitgelegd wat de oplossing hier voor is.

Zeker. Goedgekeurd door de KIWA op technische veiligheid. En dat niet alleen! De Upfall Shower is ook goedgekeurd door de KWR (Kiwa Water Research) op water veiligheid.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Wij helpen je graag verder via verkoop@sth-beverwijk.nl of bel ons op het nummer +31 (0)251 810 031.